Suroviny:
- 1 hrnek krupicového cukru
- 1 vejce
- 1 kelímek zakysané smetany
- 1.5 hrnku polohrubé mouky
- 1/2 sáčku prášku do pečiva
- 300 g konzervovaných meruněk (mohu být i mražené)
- máslo a hrubá mouka na vymazání formy, plechu
DROBENKA
- 100 g polohrubé mouky
- 80 g másla
- 80 g krupicového cukru
Postup:
V míse smícháme cukr, vejce a zakysanou smetanu. Do směsi přidáme polohrubou mouku s práškem do pečiva a vařečkou vypracujeme těsto, které nalijeme na vymazaný a vysypaný menší plech nebo koláčovou formu. Na těsto rozložíme meruňky a posypeme je drobenkou, kterou si připravíme s uvedených ingrediencí.
Koláč pečeme v předehřáté troubě na 170 st. asi 40 min. Těsto by mělo být nelepivé a drobenka zlatavá.
Žádné komentáře:
Okomentovat