- 50 g másla
- 50 g hladké mouky
- 3 dl smetany na šlehání
- 2 cibule
- 2 l zeleninového vývaru
- 1 kg brokolice
- 2 stroužky česneku
- muškátový květ
- sůl
- 5 plátku toustového chleba
- 1/2 hrníčku nastrouhaného italského sýru pecorino romano
- panenský olivový olej
Postup:

Z brokolice odkrájíme růžičky a košťál nakrájíme na hrubo. Na másle si zpěníme cibulku a za stálého míchání zasmahneme moukou. Zalijeme vývarem, vložíme kusy košťálu, trochu osolíme a vaříme 30 min Po 30 min scedíme, vložíme růžičky brokolice a necháme přejít varem. Rozmixujeme, zjemníme smetanou, dochutíme muškátovým květem a utřeným česnekem se solí..
Toastový chleba pokapeme olivovým olejem, posypeme italským sýrem a krátce zapečeme při 200 st. Toasty krájíme na malé kostky a vkládáme do polévky.
Žádné komentáře:
Okomentovat