středa 18. března 2015

Brokolicový krém

Suroviny:


  • 50 g másla
  • 50 g hladké mouky
  • 3 dl smetany na šlehání
  • 2 cibule
  • 2 l zeleninového vývaru
  • 1 kg brokolice
  • 2 stroužky česneku
  • muškátový květ
  • sůl
Sýrové  krutony

  • 5 plátku toustového chleba
  • 1/2 hrníčku nastrouhaného italského sýru pecorino romano
  • panenský olivový olej


Postup:




Z brokolice odkrájíme růžičky a košťál nakrájíme na hrubo. Na másle si zpěníme cibulku a za stálého míchání zasmahneme moukou. Zalijeme vývarem, vložíme kusy košťálu, trochu osolíme a vaříme 30 min Po 30 min scedíme, vložíme růžičky brokolice a necháme přejít varem. Rozmixujeme, zjemníme smetanou, dochutíme muškátovým květem a utřeným česnekem se solí..

Toastový chleba pokapeme olivovým olejem, posypeme italským sýrem a krátce zapečeme při 200 st. Toasty krájíme na malé kostky a vkládáme do polévky.




Žádné komentáře:

Okomentovat