pondělí 9. března 2015

Fazolová polévka

Suroviny:
  • 250g červených fazolí
  • 2 bobkové listy
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 1/2 lžičky pálivé papriky
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 plechovka loupaných rajčat v rajčatové šťávě
  • 1 lžíce sádla
  • 2 lžíce mouky
  • 1,2 l hovězího vývaru
  • 1 kelímek smetany na vaření
  • 1 fuet klobásku
  • hrst petrželky
  • sůl, pepř
Postup:

Fazolky přebereme, omyjeme a nemočíme cca na 12 hodin. Fazole osolíme a uvaříme téměř do měkka ve vodě ve které byly namočené. Na sádle si orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku a necháme zezlátnout. Za stálého míchání postupně přidáváme loupané rajčata, papriku, utřený česnek a mouku, kterou necháme v tuku rozpustit. Přidáme vývar, bobkový list, uvařené fazole, dochutíme solí, pepřem. Přidáme nakrájenou fuet klobásku, kelímek smetany a necháme ještě krátce provařit. Na závěr posypeme nakrájenou petrželkou. 

Žádné komentáře:

Okomentovat